Seizoensinvloeden

Seizoensgebondenheid verwijst naar terugkerende patronen in activaklassen, vaak te wijten aan een tijd van het jaar impact.Zo kan bijvoorbeeld de zomer opdrijven van de prijs van ruwe olie als optiesonline.com meer mensen rijden auto’s en ga op vakantie, of stookolie prijzen kunnen worden gedrukt in de winter als meer mensen warmte nodig hebben in hun huizen.

Seizoensgebondenheid hoeft niet altijd te maken met de seizoenen al, in principe kunnen we denk maar aan het als een rommel tijd van het jaar wanneer de prijzen lijken te dalen of stijgen met enige regelmaat. We zien zelfs bepaalde tendensen binnen de handelsdag. Voor meer informatie over dat zien tijdweergave Tendencies voor de Amerikaanse Stock Market .

Individuele aandelen kan ook ervaren http://www.optiesonline.com/iq-option/ dit fenomeen. Op bepaalde momenten in het jaar, hebben bepaalde bestanden historisch groot kopen en verkopen kandidaten geweest. Waarom komt het kon gewoon willekeurig zijn, of op basis van een onderliggende fundamentele van de voorraad.

Er zijn een aantal programma’s die er- TradeMiner is een van hen, dat zoekt naar deze patronen in aandelen.

Bijvoorbeeld, voor welke reden dan ook, Starbucks (SBUX) lijkt goed te doen tussen 6 augustus en 31 oktober In de afgelopen 12 jaar de voorraad is hoger in deze periode 92% van de tijd afgewerkt, met een gemiddelde winst van bijna 11% Figuur 1 toont deze periode in de afgelopen Lees hier jaren. Een ding om natuurlijk nota is de algemene uptrend in de aandelenmarkt in de afgelopen jaren. Als die trend omkeert, zal het waarschijnlijk een negatief effect hebben op de lange trades genomen tijdens deze periode.

Crown Castle International (CCI) lijkt goed tussen 13 augustus en 23 augustus, met een gemiddelde winst van bijna 14%.90% van de tijd, in de afgelopen 11 jaar is de prijs hoger eindigde deze periode.

Denbury Resources (DNR) anderzijds er hier daalt algemeen ongeveer 10%, 90 +% van de tijd tussen augustus 2 en 28 augustus Dit is gebaseerd op gegevens over de afgelopen 12 jaar.

Er honderden patronen zoals deze in verschillende bestanden en over verschillende tijdspaden.

Final Word

Er is geen garantie deze patronen zullen blijven. Terwijl ze hebben een hoog win percentage, TraderMiner gaat terug in de tijd en op zoek naar terugkerende patronen, en is gebonden aan een hele hoop te vinden.

Blijf uw eigen due diligence doen op uw eigen trades en de bestanden die u voor te stellen om de handel te analyseren. Een belangrijke trend verandering zouden de resultaten van deze patronen drastisch veranderen. Ook, alleen omdat de overwinning percentage op het patroon is hoog betekent niet dat de prijs ging meteen in die richting. Een aanzienlijk verlies kan openstaan voor de prijs uiteindelijk in de verwachte richting verplaatst.

Ook niet elk jaar was een succesvol jaar voor deze patronen. In een bepaald jaar kan deze patronen resulteren in een verlies van handel. Zoals altijd gezegd “verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.”